Mijn naam is Annemieke van As. Op maandag en dinsdag sta ik voor groep 3. Ik heb na mijn opleiding op de (toen nog) Pedagogische Academie eerst 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en heb in 2000 de overstap naar het onderwijs gemaakt. Mijn 2 zoons zaten toen ook op de Nutsschool en door de enthousiaste verhalen van hun leerkrachten toen, heb ik ook voor deze school gekozen.

Na 8 jaar werken bij de kleuters ben ik nu al heel lang juf van groep 3, een schooljaar waarin heel veel gebeurt voor de kinderen. Naast veel aandacht voor leren lezen, schrijven en de beginselen van het rekenen is het een jaar, waarin kinderen leren steeds zelfstandiger te werken. Er is altijd een enorm verschil tussen de leerlingen die eind augustus in groep 3 komen en de kinderen die doorstromen naar groep 4.

Samen met Milou de Jong zorg ik ervoor, dat de kinderen met veel afwisseling en nieuwe werkvormen nieuwe vaardigheden opdoen. Mijn ervaring is, dat kinderen heel graag nieuwe dingen leren en ze nieuwe kennis als een soort spons opzuigen. Ieder op zijn eigen manier en ieder op zijn eigen tempo. Een veilige en vrolijke sfeer in de klas staat altijd op nummer 1. Ik kan er nog steeds enorm van genieten!

Mijn naam is Milou de Jong en ik ben sinds schooljaar 2020-2021 onderdeel van het team op de Nutsschool Laan van Poot. Op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik met plezier in groep 3.
Inmiddels ben ik alweer ruim 10 jaar werkzaam in het basisonderwijs en in die tijd heb ik ruimschoots ervaring opgedaan in de groepen 1 tot en met 5. Het werken met jonge kinderen geeft mij veel voldoening en plezier omdat de kinderen in deze leeftijd vol overgave en enthousiasme leren. Zij kunnen zich oprecht verwonderen en echt trots zijn op zichzelf. Heerlijk puur!

In groep 3 komt dit enthousiasme en deze leergierigheid goed van pas aangezien we bouwen aan de basis en elke dag weer iets nieuws leren. Het leesproces is prachtig om te doorlopen, kinderen ontdekken dat zij in korte tijd zoveel meer kunnen! Ook leren ze natuurlijk schrijven met echte lus/schrijfletters en de basis van rekenen wordt gelegd.

In mijn lessen voor groep 3 hecht ik veel waarde aan betekenisvolle leersituaties waarin de kinderen naast leren uit boeken, ook leren door te doen en te ervaren. Het is fijn voor de kinderen als ze in de lessen dingen herkennen uit hun dagelijks leven. Zo begrijpen ze ook waarom we iets leren en kunnen het geleerde direct gebruiken.
Ik maak als juf graag gebruik van verschillende werkvormen en aansprekende materialen. Zo werken we graag samen in duo’s of groepjes en in spel- of circuitvorm. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een fijne, veilige sfeer in de groep waarin elk kind zich prettig voelt en zichzelf durft of leert te zijn. Ik zet samen met de kinderen in op het zorgen voor elkaar en voor onze omgeving. Zo komt iedereen met plezier naar school… en dat is toch het belangrijkste!