Mijn naam is Annemieke van As. Ik heb na mijn opleiding op de (toen nog) Pedagogische Academie eerst 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en heb in 2000 de overstap naar het onderwijs gemaakt. Mijn 2 zoons zaten toen ook op de Nutsschool en door de enthousiaste verhalen van hun leerkrachten toen, heb ik ook voor deze school gekozen.

Na 8 jaar werken bij de kleuters ben ik nu al heel lang juf van groep 3, een schooljaar waarin heel veel gebeurt voor de kinderen. Naast veel aandacht voor leren lezen, schrijven en de beginselen van het rekenen is het een jaar, waarin kinderen leren steeds zelfstandiger te werken. Er is altijd een enorm verschil tussen de leerlingen die eind augustus in groep 3 komen en de kinderen die doorstromen naar groep 4.

Samen met Brenda Saleh zorg ik ervoor, dat de kinderen met veel afwisseling en nieuwe werkvormen nieuwe vaardigheden opdoen. Mijn ervaring is, dat kinderen heel graag nieuwe dingen leren en ze nieuwe kennis als een soort spons opzuigen. Ieder op zijn eigen manier en ieder op zijn eigen tempo. Een veilige en vrolijke sfeer in de klas staat altijd op nummer 1. Ik kan er nog steeds enorm van genieten!