Mijn naam is Leonie Bal. Ik werk sinds 2008 op deze school. De eerste zeven jaar heb ik gewerkt in groep 1 en 2. Nu heb ik voor het vierde jaar groep 5. Dit jaar ben ik ook gestart met de tweejarige opleiding tot Intern Begeleider.

De overgang van groep 4 naar groep 5 is voor de kinderen best een grote stap. In groep 5 komen er veel nieuwe vakken, waardoor het rooster voller is en het tempo hoger komt te liggen. Gelukkig vinden de kinderen juist de nieuwe vakken (geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek) heel erg leuk. Bij deze vakken kies ik ook geregeld voor een creatieve verwerking, zoals het maken van een quiz, of het maken van een poster over het onderwerp.

In groep 5 besteed ik ook veel aandacht aan de sfeer in de klas. Ik vind het belangrijk, dat ieder kind zichzelf kan zijn en zich op zijn gemak voelt in de klas. Dit doe ik met behulp van de methode KiVA.

Ik hoop dat iedereen een fijn en leerzaam schooljaar heeft in groep 5!