Mijn naam is Brenda Benne-Saleh, de kinderen noemen mij juf Saleh. Ik woon op het moment met mijn man en zoontje in Voorburg.

Na een carrière als balletdanseres heb ik in 2012 voor het onderwijs gekozen. Tijdens het geven van danslessen merkte ik dat ik graag kinderen wat méér wilde leren dan alleen de danspasjes. Op de Nutsschool Laan van Poot kan ik dat met veel enthousiasme doen.

In mijn vrije tijd zet ik mij in als bestuurslid van PO in actie. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen in de strijd tegen het lerarentekort.

Dit jaar werk ik samen met Annemieke van As, een zeer ervaren leerkracht in groep 3. Om de overgang tussen groep 2 en groep 3 zo soepel mogelijk te laten verlopen, zetten we veel spelletjes en creatieve werkvormen in. De nadruk ligt vooral op leren lezen, schrijven en rekenen. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen in één schooljaar vooruit gaan. Naast deze schoolvakken leren de kinderen ook om steeds zelfstandiger oplossingen te bedenken. Dit kan in de dagelijkse praktijk, maar ook tijdens ontwerpend leren.

Ik hoop dat de kinderen later terugkijken op een leuk en leerzaam schooljaar!

Mijn naam is Annemieke van As. Ik heb na mijn opleiding op de (toen nog) Pedagogische Academie eerst 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en heb in 2000 de overstap naar het onderwijs gemaakt. Mijn 2 zoons zaten toen ook op de Nutsschool en door de enthousiaste verhalen van hun leerkrachten toen, heb ik ook voor deze school gekozen.

Na 8 jaar werken bij de kleuters ben ik nu al heel lang juf van groep 3, een schooljaar waarin heel veel gebeurt voor de kinderen. Naast veel aandacht voor leren lezen, schrijven en de beginselen van het rekenen is het een jaar, waarin kinderen leren steeds zelfstandiger te werken. Er is altijd een enorm verschil tussen de leerlingen die eind augustus in groep 3 komen en de kinderen die doorstromen naar groep 4.

Samen met Brenda Saleh zorgen we ervoor, dat de kinderen met veel afwisseling en nieuwe werkvormen nieuwe vaardigheden opdoen. Mijn ervaring is, dat kinderen heel graag nieuwe dingen leren en ze nieuwe kennis als een soort spons opzuigen. Ieder op zijn eigen manier en ieder op zijn eigen tempo. Een veilige en vrolijke sfeer in de klas staat altijd op nummer 1. Ik kan er nog steeds enorm van genieten!